Havenaar tekent driejarig contract bij ADO Den Haag

Reacties

Mike Havenaar ondertekende dinsdag een driejarige verbintenis bij ADO Den Haag. De 28-jarige spits is de vervanger van Michiel Kramer, die naar Feyenoord vertrok. De zestienvoudig Japans international komt over van HJK Helsinki.

Havenaar tekent driejarig contract bij ADO Den Haag

Havenaar moet de doelpuntenproductie voor de ploeg van trainer Henk Fraser gaan verzorgen. De vertrokken aanvallers Kramer, Mike van Duinen, Wilson Eduardo, Oleksandr Iakovenko en Xander Houtkoop maakten vorig seizoen samen 29 treffers.

Havenaar speelde tussen 2011 en 2014 ook al in de Eredivisie. In die periode werkte hij 83 competitieduels af voor Vitesse, waarin hij 26 doelpunten maakte. Na een mislukt avontuur bij Córdoba kwam Havenaar vorig seizoen uit voor HJK Helsinki, waarmee hij de Finse League Cup won. De Finse kampioen maakte Havenaars vertrek maandagmiddag al bekend.

De spits ondertekende zijn contract in het bijzijn van zijn vader Dido, die van 1979 tot 1984 als doelman actief was bij ADO Den Haag. Havenaar junior is nog niet speelgerechtigd als zijn nieuwe club het dinsdagavond (18.30 uur) opneemt tegen landskampioen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.