Havenaar straft op valreep lichtzinnigheid PSV af

Reacties

PSV heeft zichzelf op weg naar de topper tegen Ajax in de vingers gesneden. Mike Havenaar bezorgde ADO Den Haag op de valreep een verdiend punt (1-1).

Havenaar straft op valreep lichtzinnigheid PSV af

Luuk de Jong was bij de laatste 55 duels aan de aftrap gekomen bij PSV, maar de groeiende ontevredenheid over het spel van de spits bracht trainer Phillip Cocu ertoe zijn aanvoerder te passeren voor het duel met ADO Den Haag. De oud-international gaf de voorkeur aan Jürgen Locadia, die in zijn ogen ook een kans verdiende vanwege diens goede indruk van de laatste weken.

Die keuze betaalde zich al snel terug. In de zevende minuut kreeg Locadia de bal in zijn voeten na een voorzet van Santiago Arias en legde hij opzij voor Davy Pröpper. De middenvelder maakte zich met een beweging knap vrij en prikte de bal achter ADO-doelman Robert Zwinkels. Voor Locadia was het de derde keer op rij als basiskracht dat hij een bijdrage leverde aan de openingstreffer van PSV.

De flitsende start kon PSV echter niet inspireren tot veel meer grootse daden. De Eindhovense formatie liet nauwelijks blijken het karwei snel te willen afmaken. Het bood ADO de kans zich te herpakken. De formatie van trainer Fons Groenendijk, die met drie zeges op rij de weg uit de gevarenzone had gevonden, greep die met beide handen aan.

Havenaar mocht het zich aanrekenen dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. De Japanse international werd in de vijftigste minuut nog terecht teruggefloten wegens buitenspel nadat hij de 1-1 dacht te hebben gemaakt. Maar vijf minuten had later had hij het helemaal aan zichzelf te wijten toen hij de bal enkele meters voor het PSV-doel verkeerd raakte na een voorzet van Sheraldo Becker.

De waarschuwing was niet besteed aan PSV, dat plichtmatig de wedstrijd vervolgde en sporadisch gevaarlijk opdook voor het Haagse doel. In de 75ste minuut was zo'n moment. Siem de Jong, die enkele minuten daarvoor zijn broer Luuk had zien invallen, ging alleen op Zwinkels af maar knalde de bal over. Het was tekenend voor het optreden van PSV in de Hofstad, hetgeen ook werd onderstreept door Locadia.

De rekening kreeg PSV in de 88ste minuut gepresenteerd door Havenaar. De spits was attent toen keeper Jeroen Zoet een hard schot van afstand van Aaron Meijers niet goed kon verwerken.

Door de remise komt PSV op drie punten van nummer twee Ajax, dat zondag nog het duel met SC Heerenveen wacht. Volgende week staan de Eindhovenaren op eigen veld tegen hun Amsterdamse concurrent. ADO Den Haag blijft ondanks het gelijkspel in de gevarenzone en treft met het duel met Sparta Rotterdam volgende week ook een concurrent.

Overigens maakte Cocu zich in de slotfase nogal boos omdat een wissel bij PSV volledig verkeerd liep. Lees er in onderstaand artikel meer over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.