Havenaar overweegt vertrek bij Vitesse na dit seizoen

Vitesse kan voor volgend seizoen vrijwel zeker op zoek naar een nieuwe spits, omdat Mike Havenaar sterk overweegt de Arnhemse club te verlaten.

Havenaar overweegt vertrek bij Vitesse na dit seizoen

Het contract met de 26-jarige aanvaller loopt komende zomer af en de Japanner twijfelt of het voor zijn loopbaan goed is nog langer in Gelredome te blijven. Havenaar is sinds 2012 in dienst bij Vitesse, dat al wel geprobeerd heeft te voorkomen dat hij volgend jaar gratis vertrekt.

'De club heeft al wel met me gesproken over een nieuwe verbintenis, maar daar ben ik nog niet op ingegaan', zegt de aanvaller. 'Het heeft voordelen als ik transfervrij ben. Dan maak je toch net wat sneller de stap naar een grotere club en een grotere competitie.'

Havenaar heeft nog geen voorkeur voor een nieuwe domicilie. 'Daarvoor is het nog veel te vroeg.' Havenaar is de zoon van doelman Dido Havenaar die in 1986 zijn loopbaan voortzette in Japan en zich daar net als zijn Nederlandse vrouw ook liet naturaliseren. Mike is geboren in Hiroshima waar zijn vader onder de lat stond bij FC Mazda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen