'Hattrick-hero Gudmundsson verdient een kans bij PSV'

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

'Hattrick-hero Gudmundsson verdient een kans bij PSV'

Albert Gudmundsson kroonde zich niet voor het eerst dit seizoen tot de beste speler van de speeldag. Nummer twee Stefano Lilipaly meldde zich ook opnieuw bij de besten. Ricardo Ippel is een nieuwe naam in de topdrie.

Topdrie van de week

Albert Gudmundsson (Jong PSV)    8,5
Hij heeft waarschijnlijk geen idee wat-ie nog meer moet doen om een kans bij PSV te krijgen in het eerste elftal. Natuurlijk is de concurrentie hevig, maar de IJslandse jongeling Albert Gudmundson moet zich toch minimaal kunnen tonen op het trainingsveld. In de Lichtstad-derby tegen Eindhoven nam Gudmundsson de eerste drie treffers voor zijn rekening. Zijn derde hattrick dit seizoen al, een bijzondere prestatie. Hij wil er best nog eentje maken, maar liever krijgt hij een kans om aan te tonen dat hij in de toekomst van waarde kan zijn voor het grote PSV.

Stefano Lilipaly (SC Cambuur)          8
Toegegeven, uitblinken tegen de regelmatig schutterende defensie van FC Oss is misschien niet de grootste prestatie, maar je moet het wel doen. Stefano Lilipaly, superster in Indonesië en steeds belangrijker in Friesland, deed het overtuigend. Drie assists en twee goals, dan bewijs je een waardevolle speler te zijn voor je ploeg. Lilipaly heeft zich sinds zijn winterse transfer van Telstar naar Cambuur bijzonder snel aangepast. En in Indonesië zien ze nu ook beelden van de Oss-verdediging.

Ricardo Ippel (MVV-Maastricht)        7,5
Het cement tussen de stenen is een omschrijving die Ricardo Ippel goed past. Bij Willem II redde hij het niet, in Maastricht is hij een vaste waarde op het middenveld. Ippel verzaakt nooit, laat anderen om hem heen beter spelen, schuwt een overtreding niet en is soms aanjager en spelverdeler tegelijk. Iedere ploeg heeft eigenlijk een Ippel nodig. MVV heeft hem en koestert hem. De hedendaagse stofzuiger die meer kan dan alleen opruimwerkzaamheden verrichten, koerst met de Limburgers op de play-offs af.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de dertigste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 30
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,86
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,65
3. Tom Overtoom Almere City FC 6,63
4. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,59
5. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,45
6. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,43*
7. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,42
8. Jorn Brondeel NAC Breda 6,34
9. Clint Leemans VVV-Venlo 6,32
  Tim Coremans FC Dordrecht 6,32

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.


* Gyliano van Velzen speelt inmiddels voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.