Hattrick voor Firmino bij start van Saoedische supersterrencompetitie

Reacties

Het nieuwe seizoen in Saoedi-Arabië is vrijdagavond begonnen, met Al-Ahli tegen Al-Hazem. Voormalig Liverpool-spits Roberto Firmino liet zich bij de start direct zien.

Hattrick voor Firmino bij start van Saoedische supersterrencompetitie
© SPL

Firmino is slechts een van de vele grote namen die deze zomer het voorbeeld van Cristiano Ronaldo volgde en naar Saoedi-Arabië vertrok. De Braziliaan tekende bij Al-Ahli en vormt daar nu een voorhoede met Riyad Mahrez en Allan Saint-Maximin. Ook doelman Edouard Mendy en middenvelder Franck Kessié lieten zich verleiden door Al-Ahli.

De vijf grote namen verschenen vrijdagavond allemaal aan de aftrap en Firmino trok de aandacht. Al-Ahli stond al na tien minuten op een 2-0 voorsprong, dankzij twee goals van de goedlachse Braziliaan. Zijn tweede doelpunt, een intikker bij de tweede paal, maakte hij op aangeven van Mahrez.

In de tweede helft deed Al-Hazem (dat niet is versterkt met grote namen) wat terug, maar Firmino bracht de marge terug naar twee, door zijn hattrick te voltooien: 3-1. Daarmee was hij dé grote man aan de kant van Al-Ahli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.