Hattrick nummer 24 voor Cristiano Ronaldo bij Real

Reacties

Cristiano Ronaldo nam zaterdagmiddag in het uitduel met Deportivo La Coruña 8-2 zege) drie van de acht Madrileense doelpunten voor zijn rekening. Een mooi moment om de cijfers van de Portugese aanvaller in perspectief te zetten.

Hattrick nummer 24 voor Cristiano Ronaldo bij Real

● Cristiano Ronaldo maakte bij Deportivo zijn eerste hattrick sinds 9 november 2013. Op die dag droeg hij in Estadio Bernabéu met drie treffers bij aan de competitiezege op Real Sociedad (5-1).

● In totaal heeft de Portugees nu in 24 van zijn 253 officiële wedstrijden voor Real Madrid minimaal drie doelpunten gemaakt. In twee van die 24 duels scoorde hij zelfs vier keer: thuis tegen Racing Santander in 2010 (6-1) en uit bij Sevilla (2-6).

● Cristiano Ronaldo verdeelde zijn 24 hattricks als volgt: twintig in de Primera División, twee in de strijd om de Copa del Rey en twee in de Champions League. Vijftien van zijn 24 hattricks kwamen tot stand in het eigen Bernabéu.

● Op de topscorerslijst aller tijden van de Primera División steeg Cristiano Ronaldo door zijn drie goals naar de dertiende plaats, een plek die hij moet delen met voormalig Sevilla-icoon Juan Arza Íñigo. De teller staat voor Cristiano nu op 182 goals in 168 wedstrijden, een waanzinnig gemiddelde van 1,08 goals per competitieduel.

● Met die 182 goals in Cristiano Ronaldo nog maar vier doelpunten verwijderd van Carlos Santillana, die met 186 de derde plek bezet op de ranglijst van Real Madrid-speler met de meeste goals in de Spaanse competitie. Alleen Alfredo di Stéfano (216 goals) en Raúl (228) maakten er meer voor de Madrilenen.

● Als we kijken naar alle officiële optredens van de Portugees in dienst van Real, dan staan er inmiddels 260 doelpunten achter zijn naam. Daarnaast was hij bij De Koninklijke nog eens goed voor 75 assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.