Hattrick 'keeper' Kane en wereldgoal Lamela bij Spurs

Harry Kane scoorde drie keer namens Tottenham Hotspur, maar eindigde als keeper. Mede dankzij een treffer van Oguzhan Özyakup won Besiktas, terwijl Saint-Étienne ook zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League doelpuntloos gelijkspeelde.

Tottenham Hotspur - Asteras Tripolis 5-1
Een van de meest spectaculaire wedstrijden van de Europa League-avond werd afgewerkt in Noord-Londen, waar Tottenham Hotspur thuis veel te sterk was voor Asteras Tripolis. Michel Vorm bleef de hele wedstrijd op de bank, ondanks een rode kaart voor zijn concurrent Hugo Lloris. De thuisclub - waar Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Christian Eriksen en Jan Vertonghen wél in actie kwamen - had namelijk al drie keer gewisseld in de 87ste minuut.

Harry Kane (foto boven) moest daardoor de wedstrijd afmaken als doelman en alleen Jerónimo Barrales wist hem te passeren. De spits had eerder al drie keer gescoord, terwijl Erik Lamela twee treffers voor zijn rekening nam. Het eerste doelpunt van de Argentijn was bijzonder fraai: hij scoorde van buiten het strafschopgebied met een schot achter zijn standbeen langs.

Tottenham Hotspur, dat zijn eerste twee wedstrijden gelijkspeelde, heeft nu vijf punten uit drie duels en deelt de koppositie in Groep C met Besiktas. Asteras Tripolis bezet de derde plaats. De kans is groot dat Vorm over twee weken in Griekenland een basisplaats heeft bij The Spurs.

Partizan Belgrado - Besiktas 0-4
Besiktas was op bezoek bij Partizan Belgrado veel te sterk voor de Serviërs. Die mochten blij zijn dat de ploeg van trainer Slaven Bilic na het vierde doelpunt, in de 54ste minuut, gas terugnam. De in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup nam de derde treffer voor zijn rekening namens de Turken, die in de derde voorronde van de Champions League nog Feyenoord uitschakelden.

Internazionale - Saint-Étienne 0-0
Op bezoek bij Internazionale kwam Ricky van Wolfswinkel niet tot scoren, maar hij was niet de enige. Er vielen geen doelpunten in Stadio Giuseppe Meazza. Dat betekende dat Inter voor het eerst puntenverlies opliep in de Europa League van dit seizoen, terwijl Saint-Étienne ook zijn derde groepswedstrijd zonder treffers gelijkspeelde.

In dezelfde poule won FK Qarabag, zonder Leroy George, nipt bij Dnipro Dnipropetrovsk (0-1). De club uit Azerbeidzjan is nu de verrassende nummer twee in Groep F achter Inter, maar vóór Saint-Étienne en Dnipro.

Een balende Mateo Kovacic (Internazionale) tijdens het gelijkspel tegen Saint-Étienne.

Borussia Mönchengladbach - Apollon Limassol 5-0
Dustley Mulder ging met Apollon Limassol hard onderuit bij Borussia Mönchengladbach, waar Roel Brouwers niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Ibrahima Traoré en Branimir Hrgota speelden de hoofdrol namens de Duitsers, die dit seizoen ook in de Bundesliga uitstekend presteren.

In de elfde minuut schoot Traoré op aangeven van Hrgota de openingstreffer binnen en elf minuten na rust waren de rollen omgedraaid: deze keer scoorde Hrgota na voorbereidend werk van Traoré, die in de 67ste minuut - opnieuw uit een voorzet van Hrgota - de stand naar 3-0 tilde.

Via Patrick Herrmann en Thorgan Hazard liep de thuisploeg in de slotfase nog verder uit. Voor Gladbach betekende het de eerste overwinning in Groep A van de Europa League, waardoor het nu vijf punten heeft na drie duels. Villarreal, dat FC Zürich versloeg met 4-1, blijft koploper.

Celtic - Astra Giurgiu 2-1
Lang viel er weinig te beleven op Celtic Park, maar het venijn zat 'm in de staart. Met Virgil van Dijk in de basis - Derk Boerrigter behoorde niet tot de wedstrijdselectie - kwam de thuisploeg in de 73ste minuut op voorsprong via Stefan Scepovic en zes minuten later maakte Stefan Johansen 2-0 voor de Schotten.

De wedstrijd leek daarmee beslist, maar twee minuten na het doelpunt van Johansen maakte Gabriel Enache het weer spannend. Celtic hield de voorsprong echter vast en heeft nu net als Red Bull Salzburg zeven punten na drie duels, waardoor beide teams aan de leiding gaan in Groep D.