Hattrick Aubameyang brengt Dortmund zeldzaam succes

Borussia Dortmund heeft het ingezette herstel een vervolg gegeven in de Europa League. De Duitsers zorgden in Azerbeidzjan voor een zeldzame nederlaag van Qabala (1-3).

Borussia Dortmund had vrijdag in de Bundesliga bij FSV Mainz 05 (0-2) een einde gemaakt aan een reeks van vier competitieve duels die niet het maximale resultaat opleverden. In Azerbeidzjan werd tijdens de openingsfase duidelijk dat de ploeg van trainer Thomas Tuchel nog niet helemaal in goeden doen is.

Sergei Zenjov en Dodô onderstreepten dat met levensgrote kansen voor Qabala. De thuisploeg, die in maart tegen Simurq in de nationale bekerstrijd voor het laatst een thuiswedstrijd had verloren (0-3) en in Baku op het Europese podium al 450 minuten geen treffer had geïncasseerd, betaalde de rekening voor die missers.

In een tijdsbestek van acht minuten legde Dortmund de basis voor het Europese succes. De twee fraaie goals van Pierre-Emerick Aubameyang, in de 31ste en 38ste minuut, bleken te veel van het goede voor de Azeri's, die halverwege de tweede helft nóg een keer moesten buigen voor de Gabonees. Dodô redde in de blessuretijd de eer.

Dankzij de overwinning staat Borussia Dortmund na zijn drie duels in Groep C op zeven punten. Qabala blijft steken op één punt. PAOK Saloniki en FK Krasnodar komen om 21.05 uur in actie tegen elkaar.