Hattrick Aquilani niet genoeg voor zege Fiorentina

Fiorentina heeft zichzelf met een 3-3 gelijkspel tegen Genoa in de vingers gesneden. Ondanks drie treffers van Alberto Aquilani slaagde de ploeg er niet in het gat met nummer drie Napoli te verkleinen tot een punt.

Het elftal van trainer Vincenzo Montella liep vorig seizoen tijdens de laatste speelronde op het nippertje de voorronden van de Champions League mis. In de huidige voetbaljaargang doen de Florentijnen opnieuw mee in de strijd om de derde plaats, zeker nu nummer drie Napoli zaterdag dankzij een misser van Gonzalo Higuaín punten liet liggen tegen Chievo (1-1).

Fiorentina maakte echter geen gebruik van de misstap van de concurrent door thuis niet van Genoa te winnen. De middenmoter uit de Italiaanse havenstad kwam twee keer op voorsprong dankzij Alberto Gilardino en Luca Antonini, maar kreeg uiteindelijk niet meer dan een punt.

Dat had alles te maken met de schotvaardigheid die Aquilani aan de dag legde. In de 33ste minuut zette hij de 1-1 op het scorebord uit een strafschop en negen minuten later schoot hij nogmaals raak. Twaalf minuten na rust completeerde de 29-jarige middenvelder zijn hattrick, maar Genoa-verdediger Sebastian De Maio verpestte het feestje van de ex-Liverpudlian.