Hateboer in Oranje, voorzitter knijpt in kont scheidsrechter

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hateboer in Oranje, voorzitter knijpt in kont scheidsrechter

Hans Hateboer (foto, archief) ontving zondag bij zijn afscheid bij FC Groningen, voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle, lovende woorden van Hans Nijland. De algemeen directeur van de Trots van het Noorden voorspelde: 'Hans haalt Oranje.' Bij de wedkantoren leeft die voorspelling nog niet echt.

• Sinds zijn ontslag bij Leicester City hoeft kampioenenmaker Claudio Ranieri niet achter de geraniums te zitten. 'Ik heb inmiddels diverse aanbiedingen ontvangen, ook van nationale elftallen in Europa en verder weg. Het is waar dat Algerije mij benaderd heeft, misschien hebben Riyad Mahrez en Islam Slimani een goed woordje voor me gedaan', kijkt de trainer naar zijn toekomst in een groot interview met La Gazzetta dello Sport.

Anass Achahbar kreeg zondag vrijaf van PEC Zwolle-trainer Ron Jans. Niet omdat hij geblesseerd is, maar omdat hij een dag na de wedstrijd gaat trouwen. 'Ik weet niet of ik degene ben die dat naar buiten moet brengen, maar hij gaat trouwen, dus ik zei; ik zie je woensdag weer', zei Jans tegen FOX Sports. 'Ik weet niet of er veel moet gebeuren voor zo'n Marokkaanse bruiloft, maar hij vond het wel een goed idee.'

• Het weggeven van zijn warming-upshirt was niet het enige mooie gebaar dat Thomas Bruns voor het duel met Vitesse maakte. De middenvelder van Heracles Almelo gaf zijn shirt weg aan een fan met het syndroom van Down, wat Bruns op veel lof kwam te staan. De woorden die de vertrekkende speler zei, maakten het moment nog veel mooier.

Schalke 04-voorzitter Clemens Tönnies verwacht dat de spelers van zijn club donderdag tot het uiterste gaan tegen Ajax. De club moet in de kwartfinale van de Europa League een 2-0 nederlaag goedmaken tegen de Amsterdammers. 'Ik wil een team zien, dat vanaf de eerste seconde strijdt voor de kleine kans die we nog hebben', is Tönnies meer dan helder in gesprek met Bild am Sonntag. De wedstrijd wordt donderdag (21.05 uur) afgewerkt in Gelsenkirchen.

• Deze clubpresident hangt in Tunesië een schorsing voor het leven boven het hoofd na, laten we zeggen, flamboyant gedrag. Hij zou naast deze liefkozende beet ook een official in de kont hebben geknepen.

• Voormalig Feyenoord-trainer Fred Rutten kan zich niet voorstellen dat men in Rotterdam in paniek is, hoewel Ajax in de titelstrijd angstvallig dichtbij komt. 'Het is onoverkomelijk dat je een keer een ketser hebt, maar als ik zie hoe stabiel ze zijn dit jaar, dan geef ik ze de grootste kans om kampioen te worden', stelt Rutten voor de camera van de NOS. Daarbij speelt de huidige trainer een grote rol, vindt Rutten. 'Het is een compliment aan Gio (Giovanni van Bronckhorst, red.), want als ik zie welke rust hij uitstraalt, dan geloof ik niet dat daar enige vorm van stress is.'

• De spelers van de Engelse amateurclub Leatherhead hebben een lijflied na de overwinning op Billericay (3-2). R. Kelly wordt uit volle borst gezongen, want door de driepunter klimt de ploeg uit de degradatiezone.

• Ze zijn beiden genomineerd voor de prijs, maar Eden Hazard hoopt dat teamgenoot N'Golo Kanté Speler van het Jaar in de Premier League wordt. 'Natuurlijk zou ik zelf graag winnen, maar eigenlijk verdient N’Golo Kanté de trofee. Hij is beslissend zonder te scoren. Bovendien was hij vorig jaar ook al ijzersterk in het unieke seizoen van Leicester City.' 

• Voormalig topspits Michael Mols vergeleek bij De Tafel van Kees spitsen Nicolai Jørgensen (Feyenoord) en Sébastien Haller (FC Utrecht). Mols speelde zelf in het verleden als aanvaller voor beide clubs. 'Ze zijn fysiek allebei heel sterk. Ik vind Haller technischer, alleen bij Jørgensen zie ik meer die passie en drive van een spits. Dat mis ik een beetje bij Haller.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.