Hasselbaink voor tweede keer op rij ontslagen in Engeland

Reacties

Jimmy Floyd Hasselbaink is zijn baan als manager van Northampton Town kwijt. Dat maakte de League One-club maandag wereldkundig via de officiële kanalen.

Hasselbaink voor tweede keer op rij ontslagen in Engeland

'We vinden het vervelend dat Jimmy moet vertrekken, want hij heeft hard voor ons gewerkt. Maar een verandering was op dit moment in het belang van de club het beste', aldus voorzitter Kelvin Thomas, die assistent-trainer Dean Austin en jeugdtrainer Jon Brady heeft aangewezen als interim-trainers.

Hasselbaink trad in september 2017 in dienst bij Northampton, waar hij een contract tekende tot medio 2020. De start was nog goed met twee zeges, daarna kwam snel de klad erin. Onder zijn leiding verloor de ploeg veel in november en december.

Na een korte opleving in januari ging het weer mis, met de 0-4 nederlaag tegen Charlton Athletic van afgelopen vrijdag en het 2-0 verlies tegen Peterborough United van deze maandag als recente dieptepunten. Naar aanleiding daarvan nam de club, waar spits Kevin van Veen onder contract staat, maatregelen. Northampton staat met nog vijf competitieduels voor de boeg op plek 22 in de League One. Aan het eind van de rit betekent die plaats directe degradatie.

Het is voor de 46-jarige Hasselbaink de tweede Engelse club op rij waar hij voortijdig vertrekt. Eind 2016 stuurde Queens Park Rangers hem ook wegens tegenvallende sportieve prestaties de laan uit, kort nadat Hasselbaink in opspraak was gekomen omdat hij smeergeld aan zou hebben willen nemen voor het halen van spelers naar QPR, wat hij zelf ontkende en waarvoor hij niet veroordeeld is. Daarvoor was Hasselbaink de eindverantwoordelijke bij Burton Albion en Royal Antwerp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.