Hasselbaink op dreef voor Chelsea

Chelsea heeft een simpele overwinning geboekt. West Ham United werd met ruime cijfers verslagen (5-1). Het aanvalsduo Jerrel Hasselbaink en Eidur Gudjohnsen was trefzeker.

West Ham United hield lange tijd gelijke tred Chelsea. Jerrel Hasselbaink brak op slag van rust de ban. David James stopte in eerste instantie de inzet van Gudjohnsen, maar op de rebound van Hasselbaink had de West Ham-keeper geen antwoord. Vroeg in de tweede helft vergrootte Gudjohnsen de voorsprong. De IJslander schoot raak na een knappe diepe pass van John Terry. Hasselbaink maakte er negen minuten later 3-0 van.

Halverwege de tweede helft was het verzet van West Ham definitief gebroken, nadat Paolo Di Canio met een rode kaart het veld had moeten verlaten. De Italiaanse aanvoerder reageerde op de overtreding van Jody Morris, die zich ook niet onbetuigd liet. Scheidsrechter D'Urso strafte echter alleen Di Canio, die mogelijk vertrekt naar Manchester United.

Met het vertrek van Hasselbaink, die tien minuten voor het einde plaatsmaakte voor Mikael Forssell, leek het publiek op Stamford Bridge niet meer getrakteerd te worden op doelpunten. Maar in de slotfase werd nog drie keer gescoord. Gudjohnsen maakte zijn tweede van de middag. Jermain Defoe redde de eer, waarna Forssell de marge weer op vier bracht.