Hart van defensie laat Atlético juichen en wenen

Atlético Madrid heeft de ongeslagen status in de Primera División weten te behouden, maar de ploeg van trainer Diego Simeone kon zaterdagavond niet winnen van Celta de Vigo. Het centrale duo in de verdediging was samen goed voor de gehele productie van de regerend landskampioen, maar had een evengroot aandeel in de score van de tegenstander: 2-2.

Opnieuw bleek het defensieve duo - Miranda en Diego Godín – voor Atlético Madrid hun gewicht in goud waard. Beiden bleken bijzonder effectief bij standaardsituaties.

Zo gaf Miranda een vrije trap vanaf links wat meer snelheid mee. De dertigjarige Braziliaan verlengde de bal met zijn rechtervoet en zag zijn inzet achter doelman Sergio Álvarez verdwijnen. Tien minuten later bracht Godín het aantal doelpunten van de thuisploeg op twee met zijn signature move: een rake kopbal uit een hoekschop.

Tot zover de loftuitingen voor het tweetal. Want Godín en Miranda waren ook de twee schuldigen bij de twee tegendoelpunten. Zo stond de Uruguayaan na een kleine twintig minuten spelen te slapen bij een hoge voorzet vanaf links, alsof hij dacht dat de arbiter had afgefloten. Pablo Hernández profiteerde van het moment van onwaakzaamheid en deed dat op een geweldige wijze.

De 29-jarige middenvelder leek aanvankelijk voorbij de bal te lopen, maar liet de voorzet op zijn hak landen, waarmee hij goalie Miguel Ángel Moyà op ongenaakbare wijze verraste en tevens verschalkte (zie hier bewegende beelden van Sport 1 van het geweldige doelpunt).

Dat deed Nolito na rust ook, toen hij mocht aanleggen voor een strafschop. Miranda had even daarvoor Carlas Planas amateuristisch ten val gebracht, waarna de invaller de stand in de 53ste minuut gelijk mocht trekken.

En met die gelijkmaker tekende Planas meteen voor de eindstand van de wedstrijd. Daarmee komt de regerend landskampioen met het tweede gelijkspel in vier wedstrijden op acht punten. Ook Celta de Vigo doet het niet onaardig in La Liga, met zes behaalde punten.

Athletic de Bilbao – Granada 0-1
Granada heeft de ongeslagen status weten te behouden. Na vier competitieduels bezet de ploeg van trainer Joaquín Caparrós daardoor (voorlopig) de derde plaats achter Atlético en Barcelona, met acht behaalde punten. Op bezoek bij Athletic de Bilbao tekende Jhon Cordoba vijf minuten voor rust voor de enige treffer van de avond. Voor de thuisploeg bleek deze 0-1 nederlaag alweer de derde nederlaag van het nog prille seizoen.