Harmonica-effect Clásico: ook Valencia loopt in op Barça

Reacties

De Spaanse ranglijst schuift door de 3-1 nederlaag van Barcelona in El Clásico als een harmonica in elkaar. Niet alleen Real Madrid liep door de zege op de aartsrivaal drie punten in op de koploper van de Primera División, ook Valencia heeft met een 3-1 overwinning op Elche optimaal geprofiteerd van het resultaat in Madrid.

Harmonica-effect Clásico: ook Valencia loopt in op Barça

Valencia was tot de interlandperiode in oktober onverslaanbaar gebleken, waardoor het na zeven duels op de hoopgevende tweede plaats stond. Na de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña (3-0) kon er toch weer een groot vraagteken worden geplaatst achter de terugkeer van Los Che aan de Spaanse top. Tegen Elche, waar Garry Rodrigues 74 minuten meespeelde, nam de ploeg van trainer Nuno die twijfels voorlopig weg.

Het gevecht met de streekgenoot was feitelijk al na achttien minuten beslist, toen Pablo Piatti in een tijdsbestek van zes minuten zowel Shkodran Mustafi als Dani Parejo in staat had gesteld uit een corner te scoren. Na het eigen doelpunt van David Lombán in de 63ste minuut stond Elche helemaal voor een onmogelijke opgave, de tegengoal van Jonathas in de extra tijd veranderde daar niets aan.

De goed-nieuws-show in Valencia beperkte zich niet tot het resultaat, want in de 84ste minuut maakte Álvaro Negredo bijna drie maanden na zijn komst zijn debuut. De van Manchester City gehuurde spits revalideerde van een gebroken middenvoetsbeentje, maar zal gezien zijn productie voor zijn oude werkgever Sevilla (85 goals in 180 duels) zeker nog zijn aandeel gaan hebben in de wederopstanding van Valencia.

De kampioen van 2002 en 2004 staat nu slechts twee punten achter op Barça. Nummer twee Real heeft slechts één punt meer. Daarmee houdt het harmonica-effect van de Clásico nog niet op. Zondag kan Sevilla op gelijke hoogte komen met Barça, terwijl Atlético Madrid het gat eveneens zou kunnen verkleinen tot twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.