Hardleers Ajax lijkt vijfde titel op rij te kunnen vergeten

Reacties

Waar Feyenoord vorige week niet in slaagde, lukte Vitesse zondag wel: het slechte spel van Ajax afstraffen. De Amsterdammers wisten ook in Arnhem geen moment te overtuigen, de 1-0 nederlaag was dan ook volkomen terecht. Ajax lijkt een nieuwe landstitel op zijn buik te kunnen schrijven.

Hardleers Ajax lijkt vijfde titel op rij te kunnen vergeten

Van de laatste zeven duels die Ajax tot zondagmiddag afwerkte tegen Vitesse, verloren de Amsterdammers er vier, daar kwam zondag dus de vijfde nederlaag in de laatste acht duels bij. Vitesse passeerde daarmee Real Madrid als ploeg waarvan trainer Frank de Boer het vaakst verloor. Ajax sneed zichzelf wederom lelijk in de vingers, dit keer kreeg het daarvoor ook daadwerkelijk de rekening gepresenteerd.

De Amsterdammers toonden zich voor de pauze trage leerlingen. De recente geschiedenis tegen Vitesse – dat in december nog het bekerduel in Amsterdam met 0-4 won – en de slechte vorm van de laatste weken konden niet voorkomen dat de ploeg van De Boer in de eerste helft een ongeïnspireerde indruk maakte. Ajax mocht blij zijn dat het halverwege nog 0-0 stond, uitgespeelde kansen kreeg het zelf totaal niet.

Ajacied Anwar El Ghazi (midden) in duel met Jan-Arie van der Heijden en Marko Vejinovic.
Ajacied Anwar El Ghazi (midden) in duel met Jan-Arie van der Heijden en Marko Vejinovic.

Pas na exact een uur spelen werd Ajax voor het eerst gevaarlijk, het was direct de grootste mogelijkheid van de wedstrijd tot dat moment. De boven Ricardo Kishna verkozen Anwar El Ghazi stuitte echter op Jan-Arie van der Heijden. Het bleek een oprisping van een verder zwak opererend Ajax. Omdat Vitesse het goede spel niet beloonde met goals – zoals dit seizoen vrijwel continu het geval is – leek het bij 0-0 te blijven. Een prachtige actie van invaller Uros Djurdjevic, die de bal evenwel met de arm leek aan te nemen, leverde Vitesse uiteindelijk de dikverdiende drie punten op.

Door een serie slechte wedstrijden, waarin de vorm van de Amsterdammers alleen maar leek af te nemen, lijkt de titelstrijd voor de regerend landskampioen inmiddels verworden tot een kansloze missie. Na de waarschuwingen die Ajax in de moeizame overwinningen tegen Excelsior en FC Groningen en het bekerverlies tegen Vitesse kreeg, verloor het zondag dus ook in de competitie. De achterstand op koploper PSV is daarmee opgelopen tot negen punten. Nummer drie Feyenoord is genaderd tot vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.