Haperend PSV loopt averij op in Arnhem

PSV herstelde zich niet van de bekeruitschakeling. De Brabantse formatie moest tegen Vitesse genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Haperend PSV loopt averij op in Arnhem

PSV maakte het zichzelf in Arnhem lastig. Hoewel de ploeg van trainer Fred Rutten zich niet van zijn beste kant liet zien, waren er voldoende momenten de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Zo leken André Ooijer en Stanislav Manolev in de eerste helft te verrast met de geboden vrijheid. De twee verdedigers slaagden er beiden niet in van dichtbij de bal langs keeper Piet Velthuizen te werken. Ooijer schampte met zijn hoofd de bal, terwijl Manolev zijn kopbal niet de juiste richting meegaf.

Ook in de tweede helft liet PSV na de ban te breken. Tegelijkertijd ontsnapte PSV in de tweede helft aan een nederlaag. Vitesse, dat na rust niet onder deed voor de Eindhovenaren, had onder anderen via Santi Kolk en Lasse Nilsson de kans de wedstrijd te beslissen.

Door het gelijkspel moet PSV de koppositie delen met FC Twente. Vitesse nam door het onverwachte punt meer afstand van de gevarenzone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen