Hannover-held Huszti geeft Twente waarschuwing

Szabolcs Huszti was zaterdag opnieuw de grote man bij Hannover 96. FC Twente is gewaarschuwd voor het Hongaars gevaar bij de eerste opponent in de Europa League.

Hannover-held Huszti geeft Twente waarschuwing

Huszti leverde twee weken geleden een zeldzame prestatie in de Bundesliga door tegen VfL Wolfsburg (4-0) alle vier de assists voor zijn rekening te nemen. Tegen Werder Bremen (3-2 winst) stond de middenvelder zaterdag mogelijk nog meer in de schijnwerpers.

In de zesde minuut tekende de Hongaar voor de 1-0, om vier minuten later de 2-0 van Leon Andreasen voor te bereiden. Maar het hoogtepunt kwam in de laatste minuut toen Huszti met een omhaal Werder Bremen in mineur achter liet. 'Huszti is nu bij onze laatste zeven treffers betrokken geweest', zei trainer Mirko Slomka. 'Hij is zeer snel en onze beste creatieve speler.'

Toch was het sluitstuk voor Huszti negatief. De Hongaar incasseerde in blessuretijd twee gele kaarten na het uitbundig vieren van zijn treffer en kan een schorsing tegemoet zien. Eén daarvan was na het uittrekken van zijn shirt, de ander voor het in de hekken klimmen.

'Ik geloof niet dat hij van de regel weet', aldus Slomka. 'Maar de scheidsrechter heeft juist gehandeld. Het is bitter dat Szabi in Hoffenheim ontbreekt.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's