Hannover verbetert clubrecord met veertiende zege

Hannover 96 heeft zaterdag een nieuw clubrecord in de boeken laten opnemen. De 0-1 uitzege die de ploeg van trainer Mirko Slomka (foto) zaterdag op bezoek bij FC Sankt Pauli boekte was de veertiende overwinning dit seizoen.

Hannover verbetert clubrecord met veertiende zege

Daarmee verbeterde Hannover - met nog tien speelronden op de Bundesliga-kalender - nu al een clubrecord. In de seizoenen 1964/65, 1966/67, 2004/05 en 2007/08 kwam de club in competitieverband tot dertien zeges.

Die Roten slaagden er op het hoogste niveau tot dit seizoen nog nooit in vaker dan dertien keer te zegevieren in één seizoen. In 1964/65 hielpen de dertien zeges Hannover aan een vijfde plaats in het eindklassement. Dat is voorlopig nog steeds de beste klassering ooit van de club in de Duitse topklasse.

Na de teleurstellende vijftiende positie tijdens het vorige Bundesliga-seizoen brengt Hannover het er in deze jaargang dus een stuk beter vanaf. Na 24 wedstrijden en veertien overwinningen staat de ploeg op een knappe derde positie. De achterstand op koploper Borussia Dortmund bedraagt veertien punten, terwijl nummer twee Bayer Leverkusen een puntje meer heeft met een wedstrijd minder gespeeld. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's