Hannover laatste test voor Twente-opponent Werder

VI blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 22ste speelronde is dat het duel tussen Hannover 96 en Werder Bremen van zaterdag.

Hannover laatste test voor Twente-opponent Werder


HANNOVER 96Klassering 16de plaatsDe sportieve crisis heeft tot chaos geleid bij Hannover 96. Na de dood van doelman Robert Enke op 10 november 2009 pakte de hoofdmacht nadien uit negen competitiewedstrijden slechts één punt. Gevolg was dat Hannover 96 vorige maand voor de tweede keer dit seizoen zijn trainer ontsloeg. Andreas Bergmann moest plaatsmaken voor Mirko Slomka. Ook het vertrouwen in Enke's opvolger Florian Fromlowitz (23) is broos. In de laatste negen duels incasseerde de voormalige jeugdinternational liefst 22 treffers.

Man in vorm Arouna KonéVoormalig Roda JC- en PSV-aanvaller Arouna Koné werd eind januari gehuurd van Sevilla. Vorige week in de uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim (2-1 verlies) debuteerde de Ivoriaan voor Hannover 96 met een doelpunt.

Afwezigen Vinicius, Forssell, Zizzo (niet fit), Cherundolo (schouder), Bruggink, Haggui (spierscheuring), Ya Konan, Balitsch, Krzynowek (allen knie).

WERDER BREMENKlassering 6de plaatsHet duel bij Hannover 96 vormt de laatste test voor het Europa League-treffen bij FC Twente van volgende week donderdag. Werder Bremen kende in 2010 een serie van vijf opeenvolgende nederlagen, maar won zijn laatste twee duels: met Hertha BSC en voor de beker met 1899 Hoffenheim (beide 2-1). Trainer Thomas Schaaf was voor die duels van zijn geloof afgestapt. Het 4-4-2-systeem met een ruit op het middenveld werd vervangen door een speelwijze met twee controlerende middenvelders en één centrumspits.

Man in vorm Marko MarinMarko Marin opereert in de huidige speelwijze meer vanaf de zijkant in plaats van als aanvalspartner van Claudio Pizarro. De twee laatste competitieduels was de zevenvoudige international vanaf de vleugel spelend goed voor een goal en assist.

Afwezigen Boenisch, Bargfrede (knie), Jensen (achillespees).

Hannover 96 en Werder Bremen hebben in verschillende verbanden onderlinge duels afgewerkt. In de Bundesliga waren er 43 ontmoetingen, acht in de lagere divisies, terwijl er zeven keer is gevoetbald tijdens de strijd om de DFB-Pokal. De twee opvallendste confrontaties hadden plaats in het Europa Cup II-toernooi. Werder Bremen nam in het seizoen 1992/93 deel als regerend bekerhouder en werd in de eerste voorronde gekoppeld aan Hannover 96. Werder kon zich in de return een 2-1 nederlaag permitteren na de eerdere 3-1 thuisoverwinning.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Hannover 96-Werder Bremen 1-4
2005/06 Hannover 96-Werder Bremen 0-0
2006/07 Hannover 96-Werder Bremen 2-4
2007/08 Hannover 96-Werder Bremen 4-3
2008/09 Hannover 96-Werder Bremen 1-1
 

Bekijk hier al onze video's