Hannover 96 door na zege in extremis op Helsingborgs IF

In de groep van FC Twente is er nog één ticket voor de knock-outfase van de Europa League beschikbaar. Hannover 96 pakte dankzij een 3-2 zege op Helsingborgs IF de eerste.

Hannover 96 rekende zich na 49 minuten rijk. Mame Biram Diouf had in de derde minuut na een combinatie met Szabolcs Huszti de ban gebroken en herhaalde vroeg in de tweede helft zijn kunststukje.

Helsingborgs IF toonde met oud-Sparta-aanvaller Rachdi Bouaouzan in de gelederen veerkracht. De treffers van Nikola Djurdic en Alejandro Bedoya bleken in blessuretijd weinig meer waard. Na een overtreding van Peter Larsson op de net ingevallen Arthur Sobiech kon Huszti uit een strafschop de 3-2 maken.

Helsingborgs IF verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook Larsson en Walid Atta. De Franse scheidsrechter Fredy Fautrel stuurde het centrale verdedigingsduo met een rode kaart naar de kleedkamer vanwege het te heftige verzet tegen de omstreden arbitrale beslissing.

Door de overwinning is Hannover 96 met tien punten zeker van Europese overwintering. Levante kan de eerste plaats nog overnemen, maar FC Twente en Helsingborgs IF kunnen de Duitsers niet meer achterhalen. Foto: VI Images