Hangeland tegen Man United van schlemiel tot held

Een gemiste strafschop van Nani bood Brede Hangeland de gelegenheid zich namens Fulham te revancheren voor zijn eigen doelpunt en Manchester United de eerste schade toe te brengen (2-2).

Manchester United zocht na 45 minuten met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op. Paul Scholes bewees met een schot van afstand dat de sleet er nog niet op zit. Ook Edwin van der Sar liet zien nog steeds zijn mannetje te staan.

De oud-international hield Manchester United knap op de been. Zo hield hij na een half uur met twee prachtige reddingen op rij Dickson Etuhu van de gelijkmaker af. Het bleek uitstel van executie. In de 57ste minuut tekende Simon Davies voor de verdiende gelijkmaker voor Fulham, waar Moussa Dembélé een half uur voor het einde zijn debuut maakte.

In de laatste zes minuten leek het punt Fulham door de vingers te glippen. Hangeland werkte een corner in zijn eigen doel en leek daarmee de wedstrijd op Craven Cottage een beslissende wending te geven. Zeker omdat Nani twee minuten na de 1-2 een strafschop mocht nemen.

Fulham-keeper David Stockdale stopte de inzet van de Portugees en zag drie minuten later de gelijkmaker volgen op zijn redding. Hangeland verruilde zijn status van schlemiel voor die van held door in blessuretijd met het hoofd de 2-2 te maken.

Door de nederlaag van Aston Villa en de remise van Manchester United is Chelsea is na twee speelrondes de enige club in de Premier League zonder puntverlies.