Handlanger ADO-eigenaar meer en meer in opspraak

Reacties

Het is een spannende week voor ADO Den Haag. Het geld van de overname door het Chinese bedrijf United Vansen moet volgens de planning voor dit weekend op de rekening staan. De club is in afwachting en zegt erop te vertrouwen dat alles in orde komt. Ondertussen is er veel ophef rond de Chinese overname.

Handlanger ADO-eigenaar meer en meer in opspraak

Tussenpersoon Chun Li, die bemiddelde bij de verkoop van ADO aan de Chinees Hui Wang, heeft immers wel degelijk veel contact gehad met het duo dat beweert door hem te zijn bestolen. Het Gelderse tweetal Dennis van Beukering en Rudy Deighton vreest te zijn opgelicht door Li. Ze produceerden een businessplan over een samenwerking tussen amateurclubs en het Chinese voetbal. Te beginnen bij FC Presikhaaf.

Li (op de foto met Fontein), binnen ADO ook wel bekend als De Kleine Chinees, zou studenten invliegen. In ruil voor een vermogen zouden ze een visum, een studie en een voetbalopleiding krijgen. Daarvoor was samenwerking met clubs nodig. Toen het plan klaar was, werd niets meer van Li vernomen. De twee vermoeden nu dat hij Wang met het plan lekker heeft gemaakt als mogelijk verdienmodel bij ADO.

Li ontkende en stelde het tweetal nauwelijks te kennen. Toch heeft hij tussen eind 2012 en medio 2013 wel degelijk veel contact gehad met de opstellers. Dat blijkt uit mailverkeer. Over en weer zijn 62 mails gestuurd; 24 berichten stuurde hij zelf, 38 mails ontving Li. Onderwerp was vrijwel steeds het businessplan waarvan hij zegt dat het buiten hem om is gemaakt.

Directeur Piet Jansen en aandeelhouder Mark van der Kallen zijn door het tweetal op de hoogte gebracht van hun ervaringen met Li. Het is niet voor het eerst dat De Kleine Chinees in opspraak komt. Vorige week meldde Omroep West dat Nederlandse jeugdtrainers die hij onderbracht in China, niet zijn betaald. Li schoof eerder deze zomer aan bij de gemeente om uitleg te geven over de plannen van Wang.

Ook onderhandelde hij met Mark van der Kallen en Paul Beijersbergen over de verkoop van de club. Vervolgens stelde hij Maarten Fontein aan als interim-directeur en bestookte Li hoofdtrainer Henk Fraser met technische adviezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.