'Handhaven huidige situatie in ieder geval geen optie'

Reacties

Het stichtingsbestuur van SC Heerenveen is met een verklaring gekomen met betrekking tot de bestuurscrisis bij de Friese club. De dagen van voorzitter Jelko van der Wiel lijken geteld.

'Handhaven huidige situatie in ieder geval geen optie'

In een uitgebreid schrijven zegt het stichtingsbestuur te zijn geadviseerd door het zogeheten one tier board, dat tot de conclusie gekomen is dat Van der Wiel (foto) in het belang van de club moet worden vervangen. Zijn stijl van leidinggeven zou onder de huidige omstandigheden bij de club geen oplossingen bieden en zelfs een belemmering vormen voor verbetering van de situatie.

Opmerkelijk is dat Van der Wiel ook een schorsing boven het hoofd hangt voor de manier waarop hij zich de laatste weken in de media heeft geuit. Van der Wiel gaf zelf namelijk aan dat hij in februari al te horen had gekregen dat hij weg moest.

Aan de mogelijke Chinese investeerders werd ook aandacht geschonken in de verklaring. 'Hierover kunnen we kort zijn. Het staat leden van het one tier board vrij om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om de financiële positie van SC Heerenveen te verbeteren. Naar wij hebben begrepen is het stadium als prematuur te kwalificeren.' En alles in een dermate vroeg stadium, dat er niet eens serieus over gesproken is.

Het stichtingsbestuur benadrukt dat de beslissingsbevoegdheid in dit soort zaken te allen tijde in zijn handen ligt. Als de achterban (die ook in het stichtingsbestuur vertegenwoordigd is) zo'n overname niet wil, dan gaat die dus sowieso niet door.

Er zullen de komende tijd behoorlijk wat knopen moeten worden doorgehakt in Friesland, maar zorgvuldigheid gaat daarbij boven snelheid benadrukt het stichtingsbestuur. 'Handhaven van de huidige situatie is in ieder geval geen optie. Die conclusie mag inmiddels voor iedereen helder zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.