Handelwijze hoofdsponsor stelt FC Twente teleur

Reacties

FC Twente-voorzitter Aldo van der Laan is teleurgesteld over de handelwijze van shirtsponsor XXImo, die in zijn ogen onterechte argumenten gebruikt voor de breuk.

Handelwijze hoofdsponsor stelt FC Twente teleur

Het bedrijf maakte donderdag in een perspublicatie bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van de Enschedese club. Als reden gaf XXImo op dat ze van de clubleiding een verkeerde weergave van de financiële situatie en de snelheid van herstel heeft gekregen.

'Ik vind de koppeling tussen de financiële situatie van FC Twente en het opstappen van XXImo flauw', aldus Van der Laan. 'XXImo heeft ons in december al laten weten de samenwerking na dit seizoen te willen beëindigen. Het verwijt dat wij ze de laatste tijd onvoldoende op de hoogte hebben gehouden is dus niet terecht. De solistische manier waarop XXImo het persbericht naar buiten heeft gebracht stelt me ook teleur.'

XXimo trad in de zomer van 2013 aan als de best betalende shirtsponsor uit de geschiedenis van FC Twente. Het bedrijf betaalt jaarlijks zo'n 2,5 miljoen euro aan de club. In het nieuwe plan van aanpak dat FC Twente bij de licentiecommissie van de KNVB heeft ingediend, heeft de club de inkomsten van een shirtsponsor conservatief begroot. Van der Laan gaat er vanuit dat FC Twente voor 1 juli een nieuwe naamgever voor het shirt heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.