Handelshuis Chelsea verhuurt met Pasalic de 24ste speler

Reacties

AC Milan heeft Mario Pasalic voor één seizoen gehuurd van Chelsea. De 21-jarige Kroaat, die in Duitsland werd geboren, werd door The Blues vorig seizoen nog gestald bij AS Monaco. Er is geen optie tot koop opgenomen in het huurcontract.

Handelshuis Chelsea verhuurt met Pasalic de 24ste speler

In het prinsdom kwam de aanvallende middenvelder afgelopen seizoen tot zeven treffers in 29 officiële wedstrijden. Het jaar daarvoor werd hij door Chelsea verhuurd aan Elche in de Primera División.

De tweevoudig international van Kroatië is sinds 2014 eigendom van Chelsea, dat hem weghaalde bij Hajduk Split in Kroatië. In Engeland speelde hij echter nog geen enkele wedstrijd. Bij Milan treedt Pasalic in de voetsporen van Marco van Ginkel, die in het seizoen 2014/15 werd gehuurd van Chelsea.

Pasalic is de vierentwintigste speler die wordt verhuurd deze zomer. Chelsea staat al jarenlang bekend als een handelshuis. Iedere zomer worden er tientallen spelers elders gestald door de club van de Russische olie-miljardair Roman Abramovich. Van de verhuurde spelers van dit seizoen zullen er ongetwijfeld maar weinig in de hoofdmacht van Chelsea terechtkomen.

Verhuurde spelers
Naam Club
Jeremie Boga Granada
Victorien Angban Granada
Tomás Kalas Fulham
Matej Delac Moeskroen-Péruwelz
Jamal Blackman Wycombe Wanderers
Danilo Pantić Excelsior
Bertrand Traoré Ajax
Abdul Rahman Baba Schalke 04
Nathan Aké AFC Bournemouth
Mario Pasalic AC Milan
Mitchell Beeney Crawley Town
Alex Davey Crawley Town
Tammy Abraham Bristol City
Isaiah Brown Rotherham
Joao Rodríguez Independiente Santa Fe
Alex Kiwomya Crewe Alexandra
Kasey Palmer Huddersfield Town
Jordan Houghton Doncaster Rovers
Michael Hector Eintracht Frankfurt
Nathan Vitesse
Lewis Baker Vitesse
Charly Musonda Jr. Real Betis
Wallace Grêmio
Andreas Christensen Borussia Mönchengladbach

Van de huidige selectie zijn alleen Juan Cuadrado, Victor Moses, Van Ginkel en Thibaut Courtois na een verhuurperiode weer teruggekomen bij de hoofdmacht. Van deze vier heeft Van Ginkel, na zijn terugkeer van de verhuurperiodes bij AC Milan, Stoke City en PSV, nog niet eens een rugnummer gekregen bij de ploeg van manager Antonio Conte.

Courtois is het beste voorbeeld van een speler die eerst werd verhuurd en daarna succesvol terugkwam op Stamford Bridge. Chelsea haalde de Belgische doelman in de zomer van 2011 van Racing Genk, waarna hij drie jaar op huurbasis tussen de palen stond bij Atlético Madrid. Sinds 2014 is Courtois de eerste keus, mits hij fit is. In zijn eerste seizoen kwam de goalie tot 32 competitieduels. Vorig seizoen kwam hij tot 23 Premier League-wedstrijden door een blessure aan zijn meniscus. (Tom Mentink)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.