'Handballer' Van den Berg wijst aanbieding van PEC af

Joey van den Berg (26) zal zijn aflopende contract bij PEC Zwolle niet gaan verlengen. De multifunctionele middenvelder kon bijtekenen, maar kiest ervoor zijn loopbaan te vervolgen bij een andere club.

'Handballer' Van den Berg wijst aanbieding van PEC af

'Daar is hij aan toe', zegt zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel. 'We hebben dat Zwolle laten weten en nu gaan we verder kijken. Joey wil graag een paar jaar spelen bij een stabiele club in de Eredivisie en ik denk dat hij onder de top voor iedere club van waarde kan zijn.'

Van den Berg geldt al jaren als een groot talent. Hij debuteerde ooit voor SC Heerenveen, maar wist er nooit door te breken. Daarna kwam hij uit voor FC Omniworld, Go Ahead Eagles, waarna hij terugkeerde naar de amateurs.

PEC Zwolle gaf hem in de zomer van 2010 een nieuwe kans, waarna Van den Berg uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler in de ploeg van trainer Art Langeler. Afgelopen weekend tijdens het duel met Heerenveen deed Van den Berg van zich spreken, toen hij duidelijk zichtbaar een bal met de hand uit het doelgebied sloeg. Een penalty (en rode kaart) bleef uit, omdat de arbitrage niets had waargenomen.

'Joey heeft een onrustige carrière gehad, maar is de laatste jaren echt volwassen geworden en heeft laten zien op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Hij vindt het nu tijd voor een stap hogerop', aldus Van Ginkel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's