Hamrén denkt niet aan opstappen na historisch verlies

Reacties

Bondscoach Erik Hamrén accepteert dat de kritiek op hem zal neerdalen nu Zweden in de duels met Rusland (1-0) en Oostenrijk (1-4) de tweede plaats uit handen heeft gegeven. Aan opstappen denkt hij echter niet na de grootste thuisnederlaag sinds de WK-finale van 1958 in eigen land (2-5 tegen Brazilië).

Hamrén denkt niet aan opstappen na historisch verlies

'Een trainer die verliest staat altijd onder druk. Ik kan niet zeggen dat ik me goed voel, verre van', reageerde Hamrén schuldbewust na afloop van de ontluisterende thuisnederlaag, waardoor Oostenrijk zich niet alleen plaatste voor het EK, maar Zweden ook nog eens Rusland (nu twee punten meer) langszij zag komen in Groep G.

Hoewel Oostenrijk bij rust al met 2-0 leidde, had Hamrén over de eerste helft weinig te klagen. 'Na 37 minuten was ik nog erg tevreden over ons voetbal. Zij kwamen op een 2-0 voorsprong, maar kwamen nauwelijks aan aanvallen toe. Daarna waren we er met ons hoofd niet meer bij en renden we als kippen zonder kop over het veld. Doelpunten veranderen wedstrijden.'

Zlatan Ibrahimovic, die in de slotfase nog een eretreffer maakte, zou voor de tweede keer op rij kunnen ontbreken op een groot toernooi.
Zlatan Ibrahimovic, die in de slotfase nog een eretreffer maakte, zou voor de tweede keer op rij kunnen ontbreken op een groot toernooi.

En dus dreigen voor Zweden opnieuw de play-offs. In aanloop naar het WK in Brazilië versperde Portugal daarin nog de weg, waardoor Zlatan Ibrahimovic voor de tweede keer op rij ontbrak op een mondiale eindronde. Op de afgelopen vier Europese eindrondes was Zweden telkens wél van de partij, maar ook die serie zou nu kunnen worden doorbroken.

'En dat is niet omdat we alleen vandaag slecht speelden', reageerde Ibrahimovic na afloop. 'We hebben geen enkel punt gepakt in de laatste twee wedstrijden. En in beide duels waren we zonder enige twijfel slechter dan de tegenstander. Het is op het veld belangrijk te laten zien wie je bent, vandaag deed Oostenrijk dat beter. We waren kansloos.'

Oostenrijk maakte tot ergernis van de 33-jarige sterspeler twee goals uit een ingooi. 'Terwijl we dat voor de wedstrijd nog uitvoerig hadden doorgenomen...' Het had tot gevolg dat Zweden de zwaarste thuisnederlaag leed in meer dan een halve eeuw. Desondanks denkt Hamrén nog niet aan opstappen. 'Nee', zei de coach desgevraagd, in de wetenschap dat Zweden in oktober Liechtenstein en Moldavië treft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.