Hamburger SV wint in Praag en neemt Ajax mee

Ajax heeft zich zonder te spelen geplaatst voor de knock-outfase van het UEFA Cup-toernooi. Een zege van Hamburger SV tegen Slavia Praag volstond voor de Amsterdammers. MSK Zilina versloeg Aston Villa, maar ligt er toch uit.

Hamburger SV wint in Praag en neemt Ajax mee

Slavia Praag-Hamburger SV 0-2HSV herstelde zich van de thuisnederlaag tegen Ajax (0-1) en is zeker van een plaats bij de laatste 32. Ivica Olic brak de ban voor de ploeg van coach Martin Jol. De Kroaat pikte de bal op na een geblokkeerd schot van Mladen Petric (foto) en passeerde doelman Martin Vaniak. De Tsjechische doelman speelde in de slotminuut een hoofdrol toen hij David Jarolim onderuit haalde. Vaniak kreeg een rode kaart en een penalty tegen. Petric bepaalde de eindstand vanaf de stip op 0-2.

Aston Villa-MSK Zilina 1-2Het al geplaatste Aston Villa blameerde zich door te verliezen van MSK Zilina, maar dat resultaat had geen gevolgen voor de stand in Groep F. Zilina kwam op een 0-1 voorsprong doordat een voorzet van Vladimir Leitner in een keer in het doel verdween en Peter Styvar zorgde zelfs voor 0-2. Debutant Nathan Delfouneso deed iets terug namens Villa, maar het bleef bij 1-2.

Ajax, Aston Villa en Hamburger SV hebben ieder zes punten en zijn door naar de volgende ronde doordat Zilina is uitgespeeld met vier uit vier en ook Slavia Praag met één punt uit drie duels geen bedreiging meer vormt. Ajax krijgt Slavia nog op bezoek.

Bekijk hier al onze video's