Hamburger SV pakt laat de zege op VfL Bochum

Vier wedstrijden op rij wist Hamburger SV niet te winnen. Tegen VfL Bochum won de ploeg weer eens. Met 2-1 door een eigen doelpunt van Andreas Johansson kort voor tijd.

Coach Bruno Labbadia had basisplaatsen toebedeeld aan Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy. De openingsfase van de wedstrijd was echter voor Bochum dat met veel snelheid de aanval zocht. Tegen de verhouding in was het echter HSV dat de leiding nam. Op aangeven van Dennis Aogo kopte Robert Tesche de Hamburgers op voorsprong.

Bochum bleef onverdroten op zoek naar een doelpunt, terwijl de bezoekers gevaarlijk waren via de counter. De thuisploeg vond de gelijkmaker iets na het half uur. Joël Epallé legde met hoofd terug op Zlatko Dedic die van twintig meter doeltreffend uithaalde.

In een boeiende tweede helft gingen beide teams vol voor de zege en het was Hamburger SV dat aan het langste eind trok. Twee minuten voor het einde van de regulier speeltijd probeerde Zé Roberto met een voorzet van links Van Nistelrooy te bereiken, maar het was Johansson die de bal in zijn eigen doel werkte.