Hamburger SV met Van Nistelrooy naar nieuwe zege

De onrust bij Hamburger SV bleef zonder gevolgen op het veld. Met de nipte zege op Eintracht Frankfurt is kwalificatie voor Europees voetbal weer in zicht.

Hamburger SV met Van Nistelrooy naar nieuwe zege

De commotie rond afzegging van Matthias Sammer als technisch directeur en de mogelijke transfer van Ruud van Nistelrooy naar Real Madrid voerde de boventoon bij Hamburger SV. Sportief had het geen consequenties.

Maar eenvoudig kwam het verdiende succes niet tot stand. Inzet kon Hamburger SV niet worden ontzegd, maar het enthousiasme was in de eerste onvoldoende om de stugge defensie van Eintracht Frankfurt te slechten. De ruimtes waren klein en het aantal kansen ook gering.

Na ruim een uur brak Mladen Petric de ban. De aanvaller, die in de rust door trainer Armin Veh werd ingebracht, prikte op aangeven van Änis Ben-Hatira de bal achter Eintracht-keeper Oka Nikolov. HSV had ook na de treffer het initiatief en bracht de punten zonder veel problemen over de eindstreep.

Door de derde zege op rij klom Hamburger SV naar de zesde plaats, waar Eintracht Frankfurt juist op de jacht naar een Europees ticket een pas op de plaats moest maken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's