Hamburger SV en Schalke 04 slaan pas laat toe

Hamburger SV heeft de voorsprong op de nummer twee vergroot tot drie punten. Toch pakte de koploper van de Bundesliga de overwinning pas in blessuretijd. Schalke 04 voorkwam in extremis een nederlaag en Borussia Dortmund speelde eveneens gelijk.

Energie Cottbus-Hamburger SV 1-2Alle doelpunten vielen na rust in de wedstrijd tussen de laagvlieger en de topclub. HSV kwam op voorsprong dankzij Ivica Olic. De Kroatische aanvaller scoorde uit de rebound van een schot van Paolo Guerrero. Cottbus kwam van dichtbij langszij via Branko Jelic, maar Mladen Petric kopte de ploeg van coach Martin Jol alsnog naar de winst in de negentigste minuut.

Schalke 04-VfL Wolfsburg 2-2Schalke leek te gaan verliezen van Wolfsburg, maar bleek dankzij een treffer ver in blessuretijd toch nog een punt te hebben gehaald. Kevin Kuranyi, die ook al Schalke's eerste goal maakte, was de redder. Rafinha kon op minder complimenten rekenen. De Braziliaan miste een strafschop voor Schalke. Bij Wolfsburg kende de Braziliaan Caiuby een bijzonder debuut. Een minuut na zijn invalbeurt scoorde hij al. Schalke geeft nu vier punten toe op HSV, Wolfsburg staat er zes achter op de nummer één.

Borussia Dortmund-Hannover 96 1-1Geen late doelpunten in Dortmund. De eindstand stond al na 25 minuten op het scorebord. Mikael Forssell maakte de openingsgoal van Nelson Valdez ongedaan. Hannover mocht niet klagen over het gelijkspel. Dortmund was beter en had bovendien de pech dat een geldige goal van Robert Kovac niet werd toegekend.