Haller draait met hattrick warm voor Jong Oranje

Sébastien Haller heeft zich ook laten zien in het shirt van Jong Frankrijk. De spits van FC Utrecht was drie keer trefzeker tegen de leeftijdsgenoten van Estland (6-0).

En dus kan Jong Oranje zijn borst natmaken, want maandag oefenen de Nederlandse beloften in Sedan tegen Les Espoirs. Estland hield het ruim een half uur vol tegen de ploeg van bondscoach Pierre Mankowski, maar daarna ging het snel. Nadat Corentin Tolisso in de 34ste minuut de score had geopend, bepaalde Haller een minuut later de ruststand op 2-0.

In de tweede helft eiste Haller alle aandacht voor zich op. De spits was in zijn voorgaande twee duels namens Jong Frankrijk één keer trefzeker, maar maakte nu in totaal drie doelpunten. Het talent lijkt herboren bij FC Utrecht, waar hij in elf competitiewedstrijden zeven keer scoorde. Over vijf dagen krijgt Haller tegen Jong Oranje de kans om zijn doelpuntentotaal dit seizoen verder op te voeren.