Haller blijft kieskeurig, Barazite twijfelt over Turkse clubs

Reacties

Hoewel FC Utrecht spelers moet verkopen om uit de rode cijfers te komen, is het voorlopig nog rustig rond vaste waarden als Sébastien Haller en Timo Letschert. Nacer Barazite twijfelt op zijn beurt over een transfer naar Turkije.

Haller blijft kieskeurig, Barazite twijfelt over Turkse clubs

Crystal Palace, het Everton van manager Ronald Koeman, Sunderland en Swansea City volgen Haller (22) nog nadrukkelijk, maar bij FC Utrecht is nog geen bieding binnengekomen.  De club vindt inmiddels dat de Franse spits acht miljoen euro waard is terwijl de Domstedelingen hem voor een, voor FC Utrecht-begrippen, waanzinnige transfersom (twaalf miljoen) hadden kunnen verkopen aan diverse Chinese clubs.

Haller, die zelf ook geen trek had in een Chinees avontuur, is kieskeurig in zijn keuze voor een nieuwe ploeg. Bij voorkeur gaat hij naar Engeland en dan naar een team dat meedoet om Europees voetbal. Om die reden sloeg de spits in januari een aanbod af van Norwich City. De kans bestaat dat hij deze zomer wel zal verkassen, al zou de clubleiding er niet rouwig om zijn als hij nog een jaar blijft. Zo staat Haller er zelf ook in.

Barazite heeft ondertussen diverse lucratieve aanbiedingen op zak uit Turkije. De 26-jarige aanvallende middenvelder heeft niettemin twijfels vanwege de politieke instabiliteit in het land. Hij wil eerst afwachten hoe het verder gaat voordat hij de knoop doorhakt. Bij FC Utrecht heeft hij nog een contract tot medio 2017. Pogingen zijn verbintenis open te breken en te verlengen zijn gestrand en Utrecht wil voorkomen dat hij over een jaar gratis de deur uit loopt.

Datzelfde geldt voor Letschert, voor wie buitenlandse interesse is. De 23-jarige verdediger wil graag weg en had gehoopt op een transfer naar Ajax of PSV. Intussen richt hij zich op een overgang naar Duitsland of Engeland. Een concreet bod is er nog niet voor Letschert.

Lees in de nieuwe VI of op VI Premium een uitgebreid verhaal over de kans op eerherstel die de Domstedelingen Richairo Zivkovic willen bieden. FC Utrecht-aanvaller Rubio Rubin steekt in hetzelfde verhaal zijn ambities voor komend seizoen niet onder stoelen of banken. 'Ik wil de wereld versteld doen staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.