Haller berooft tiental Willem II in extremis van loon naar werken

FC Utrecht is dankzij een doelpunt van Sébastien Haller in blessuretijd ontsnapt aan puntenverlies bij Willem II: 0-1. De Tilburgers speelden door een rode kaart voor Fran Sol een uur met tien man en weerden zich kranig, maar kregen geen loon naar werken.

Anouar Kali (Willem II) en Richairo Zivkovic (FC Utrecht) begonnen in het Koning Willem II Stadion in de basis voor het duel met hun oude werkgever. Ook Sol, vorige week nog goed voor twee treffers tegen Sparta Rotterdam (2-2), stond aan de aftrap. De wedstrijd zat er voor de Spanjaard na een half uur echter alweer op.

De 24-jarige spits trapte na op de hakken van Nacer Barazite en werd met direct rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Trainer Erwin van de Looi greep in de rust in door verdediger Dico Koppers in te brengen voor Erik Falkenburg. De wissel sterkte de thuisploeg, die werd gedwongen terug te zakken en te verdedigen.

De bezoekers mochten de bal rondspelen, maar deden dat in een laag tempo. Bovendien was Utrecht te slordig om de Tilburgers écht onder druk te zetten. In plaats daarvan bleef het bij een aantal mogelijkheden voor onder anderen Zivkovic en Barazite. Yassin Ayoub was in de slotfase nog wel dicht bij de winnende treffer, maar hij kreeg de bal na een prima combinatie niet in het Tilburgse doel.

Juist toen het niet meer leek te gebeuren sloeg Utrecht alsnog toe. Haller kreeg de bal via Willem II-verdediger Darryl Lachman voor zijn voeten en reageerde sneller dan doelman Kostas Lamprou. De Fransman tikte de bal atletisch voor de uitkomende keeper weg en kopte de bal in het lege doel.

Utrecht boekt daarmee zijn eerste uitzege van het Eredivisie-seizoen. Dankzij drie overwinningen in de laatste vier duels krabbelt de ploeg van trainer Erik ten Hag weer langzaam omhoog op de ranglijst na de tegenvallende seizoenstart. De Domstedelingen maken met een achtste plaats hun entree in het linkerrijtje. Willem II blijft de nummer zestien.