Halilovic mist Champions League-record op 42 dagen

Alen Halilovic beleefde woensdag een bijzonder moment met zijn debuut in de Champions League. De middenvelder van Dinamo Zagreb miste op 42 dagen een record.

Halilovic mist Champions League-record op 42 dagen

In de laatste minuut maakte Halilovic zijn entree tegen Paris Saint-Germain (0-2). Mateo Kovacic maakte plaats voor de belofte, die met zijn zestien jaar en 129 dagen net iets tekort kwam voor een Champions League–record. Celestine Babayaro is sinds 23 november 1994 de jongste debutant ooit.

De Nigeriaan was bijna achttien jaar geleden zestien jaar en 87 dagen oud, toen hij met Anderlecht tegen Steaua Boekarest voor de leeuwen werd gegooid. Zijn historische debuut eindigde in de 37ste minuut met een uitsluiting, waarmee hij ook direct de jongste ontvanger werd van een rode kaart.

Halilovic kan nog wel het record van jongste doelpuntenmaker op zijn naam zetten. Dat is nu in handen van Peter Ofori-Quaye. De Ghanees was in 1997 zeventien jaar en 195 dagen oud toen hij namens Olympiakos scoorde tegen Rosenborg BK.

Als nummer twee op de lijst staat Kovacic (op 7 december 2011 tegen Olympique Lyon trefzeker), inderdaad de aanvallende middenvelder die woensdag plaatsmaakte voor Halilovic. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's