Half Europa aast op 'afgeteste' Feyenoorder

Ricardo Oliveira heeft de clubs voor het uitkiezen. Volgens zijn zaakwaarnemer Castro hebben onder meer AS Monaco, Olympique Marseille, Olympique Lyon, Bayern München en Sporting Lissabon zich gemeld voor de Braziliaanse spits van Real Betis Sevilla. Zelfs Real Madrid zou een optie zijn.

Half Europa aast op 'afgeteste' Feyenoorder

Bij Betis vestigde de 25-jarige aanvaller de aandacht op zich door aan de lopende band te scoren. Met nog één duel te gaan in de Primera División staat Ricardo Oliveira op 22 doelpunten. Hij heeft daarmee een belangrijk aandeel in de vierde plaats (CL-voorronde) die Betis momenteel bezet.

Vier jaar geleden besloot Feyenoord na een proefstage nog af te zien van Ricardo Oliveira. Maar de Rotterdammers hadden niet kunnen voorzien dat ze een goalgetter in potentie hadden laten gaan. De Braziliaan werd door zijn zaakwaarnemer gepusht om naar Europa te gaan, maar wilde dat zelf niet.

'Ik heb niets tegen mijn manager gezegd, maar op de training in Nederland heb ik, op zijn zachtst gezegd, niet alles laten zien wat ik in me heb', bekende hij in de Braziliaanse sportkrant Lance.

Bekijk hier al onze video's