Hake trots op Twente: 'We kregen grotere kansen dan PSV'

FC Twente-trainer René Hake zag zijn ploeg donderdag een punt pakken tegen PSV door in de laatste minuut van de wedstrijd te scoren (2-2). Zelfs de overwinning had er volgens Hake in gezeten.

'Het was een slijtageslag', zei Hake tegen FOX Sports. 'Maar de jongens knokten zich terug in de wedstrijd en kregen daar extra energie van. Dat moeten ze ook leren. 2-1 achter en toch proberen om er nog een resultaat uit te slepen, wat ook dikverdiend was, maar dat kost wel de nodige kracht.'

Volgens Hake verdiende Twente een punt. 'Minimaal. Wij kregen de grotere kansen. Afgelopen zondag (1-2 nederlaag tegen Go Ahead Eagles, red) voetbalden we met meer druk naar voren en kregen we ook veel kansen. Toen gingen ze er alleen niet in.'

Twente zette PSV in meerdere fasen van de wedstrijd onder druk. 'In de eerste helft speelden we prima. Vlak na rust hadden we een slechtere fase, toen kregen we ook de 1-2 tegen. In de slotfase knokten we ons terug en gelukkig leverde dat nog iets op. Daar ben ik heel tevreden over.'

En dan was er nog de onrust op de tribunes. In de tweede helft moesten aanvankelijk alle toeschouwers het stadion verlaten op last van de politie, later bleek het alleen om Vak-P te gaan. 'Ik heb het gehoord en om je heen zie je wat mensen vertrekken. Dat kwam de sfeer in het stadion niet ten goede. Jammer dat het gebeurt, maar ik kan daar verder niks aan doen.'