Hake rekent pas in april weer op ongelukkige Assaidi

Reacties

FC Twente moet het waarschijnlijk tot april stellen zonder Oussama Assaidi. De 28-jarige aanvaller kampt met spierproblemen.

Hake rekent pas in april weer op ongelukkige Assaidi

Trainer René Hake verwacht pas na het interlandweekeinde van eind maart weer over de individuele kwaliteit en ervaring van Assaidi te kunnen beschikken. De linkerspits wordt gehinderd door spierproblemen en lijkt daarmee indirect de tol te betalen voor de langdurige inactiviteit bij zijn vorige club Al Ahli.

In de Verenigde Arabische Emiraten speelde Assaidi ruim een jaar lang geen officiële wedstrijden. 'De impact daarvan is toch groot op een speler', weet Hake. 'We hebben hem rustig opgebouwd en heel gedoseerd belast, maar toch schoot het er op de training in. Doodzonde. Met zijn doelpunt tegen PEC Zwolle heeft Oussama al laten zien wat hij voor ons kan betekenen. We hadden echt het idee: nog één of twee goede trainingsweken en hij is er doorheen.'

Assaidi revalideert momenteel op individuele basis. Hake heeft nog geen indicatie gekregen wanneer hij zijn aanvaller weer in de groep kan verwachten. 'Ik ga ervan uit dat Assaidi pas in april weer wedstrijden voor ons speelt.'

Dat is slecht nieuws voor de Tukkers. Hake leverde na afloop van de teleurstellende 1-1 bij ADO Den Haag kritiek op zijn buitenspelers. Jeugdige flankspelers als Bersant Celina (20), Dylan Seys (20) en Yaw Yeboach (19) slagen er al weken niet in om al te veel creativiteit en doortastendheid in hun spel te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.