Hake moet FC Twente door financieel magere jaren leiden

Reacties

FC Twente legt de sportieve toekomst definitief in handen van René Hake. De 43-jarige Drent heeft een contract als hoofdtrainer getekend tot het einde van het seizoen. De insteek is om de samenwerking daarna te vervolgen.

Hake moet FC Twente door financieel magere jaren leiden

Twente maakte niet alleen bekend dat de formaliteiten met Hake zijn afgerond, maar ook dat hij een nieuwe assistent kan verwelkomen. Hake keerde afgelopen zomer van PEC Zwolle terug naar FC Twente, om de rol van assistent van Alfred Schreuder op zich te nemen. Nadat de laatste eind augustus werd ontslagen, trachtte FC Twente eerst Fred Rutten te bewegen tot een terugkeer. Toen deze vooralsnog geen interesse had om voor de derde keer bij de Enschedese club als trainer aan de slag te gaan, verlegde FC Twente de aandacht naar Hake.

Diens formele benoeming liet lang - enkele weken - op zich wachten omdat FC Twente toestemming van de KNVB moest krijgen voor een financiële opwaardering van het contract van Hake. De club is ingedeeld in de categorie 1 van de licentiecommissie en staat als gevolg daarvan onder toezicht. 'Na het vertrek van Alfred Schreuder hebben we even de tijd genomen om te kijken hoe de groep zou reageren op René Hake', aldus technisch manager Ted van Leeuwen.

'Zagen de spelers hem nog steeds als assistent of als hoofdtrainer? Dat laatste bleek het geval en toen was het voor ons wel duidelijk. René kent alles en iedereen binnen de club en hij kent de spelers. Dat laatste is verreweg het belangrijkste.'

Hake moet het elftal zo ongeschonden mogelijk door de bezuinigingsoperatie leiden en FC Twente in ieder geval behoeden voor degradatie. Inmiddels bezet FC Twente met negen punten de dertiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.