Hake hekelt 'apathische' eerste helft Twente tegen PEC

René Hake vond dat FC Twente het puntenverlies tegen PEC Zwolle (2-2) vooral aan de matige eerste 45 minuten te danken heeft. 'Maar als je zo'n tweede helft speelt moet je dat belonen en met ruime cijfers winnen', aldus de trainer.

Twente begon het duel met PEC nog voortvarend en kwam binnen tien minuten op voorsprong door een strafschop van Mateusz Klich. Daarna kwam de klad er echter in bij de thuisploeg en kon Youness Mokhtar de gelijkmaker maken. 'Na de 1-0 werden we apathisch en slordig. Iedere bal die we veroverden, verloren we meteen weer', baalde de Twente-trainer bij FOX Sports.

In het tweede bedrijf was er van apathie geen sprak meer bij Twente, dat frivoor aanviel en een reeks aan kansen creëerde. Uiteindelijk bekroonde Enes Ünal die sterke periode met de 2-1, maar in de slotfase kregen de Tukkers alsnog het deksel op de neus, door de 2-2 van Django Warmerdam. 'Het missen van kansen is een onderdeel, maar als je die dan niet maakt, moet je de 2-1 over de streep trekken', vond Hake.

Mokhtar
Voor Mokhtar betekende het treffen in Enschede een weerzien met zijn oude club. De linksbuiten maakte op zeer fraaie wijze de 1-1 en hield zich dan ook niet in bij het juichen. 'Dat je niet mag juichen tegen je oude club is gewoon onzin, ik sta onder contract bij PEC Zwolle en als ik scoor voor PEC Zwolle dan juich ik gewoon', was hij duidelijk achteraf. 'Toen ik eenmaal op die verdediger (Stefan Thesker, red.) afliep wist ik al wat er ging gebeuren.'

Het kwam hem op de nodige fluitconcerten te staan bij de Twente-aanhang. 'Ik was het wel gewend dat ze me uitfloten, want dat was in mijn tijd bij Twente ook al zo. Maar dat is inherent aan voetbal, dan moet je volwassen zijn en daarmee leren omgaan.'