Hakbal Boukhari hoogtepunt bij zege NAC op Sparta

NAC Breda is weer in de race om de play-offs. De ploeg van trainer Robert Maaskant versloeg Sparta Rotterdam met 3-1. Een hakbal van Nourdin Boukhari vormde het hoogtepunt van de vermakelijke wedstrijd.

Hakbal Boukhari hoogtepunt bij zege NAC op Sparta

Boukhari zorgde tegen zijn voormalige werkgever voor 1-0. Nadat Jelle ten Rouwelaar een grote kans van Edouard Duplan onschadelijk had gemaakt, gooide de keeper de bal naar Patrick Mtiliga. De linksback stoomde op en uit de voorzet van de Deen tikte Boukhari de bal achter zijn standbeen in het doel.

In Breda sloeg de vlam in de pan toen Sparta op discutabele wijze op 1-1 kwam. De warrig leidende scheidsrechter Tom van Sichem gaf de bezoekers een corner, waar hij eigenlijk had moeten fluiten voor een doeltrap. Uit de hoekschop van Joshua John kopte Ruud Knol hard de gelijkmaker binnen. De protesterende NAC'ers Ten Rouwelaar en Keek Kwakman kregen nog een gele kaart op de koop toe. Na de 1-1 werd het duel grimmiger met NAC als bovenliggende partij. Sparta bleef op de been dankzij doelman Cássio Ramos, die onder meer een van richting veranderde vrije trap van Boukhari uit zijn doel tikte. De Braziliaan was echter kansloos na een kopbal van Rob Penders, die scoorde uit een hoekschop van Joonas Kolkka.

Sparta probeerde de 2-1 achterstand nog wel ongedaan te maken. In plaats van de gelijkmaker produceerde NAC in blessuretijd nog een derde treffer. Csaba Fehér tikte de bal in een leeg doel na terugleggen van invaller Edinho Pattinama.

Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden ligt NAC weer op koers voor een eindklassering bij de eerste acht in de Eredivisie. Sparta zakt van de dertiende naar de veertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's