Hakansson langer bij Heerenveen

SC Heerenveen heeft met Saïd Bakkati en Jesper Hakansson overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Bakkati, die over een aflopend contract beschikte, tekende tot 2004. Daarbij is een optie opgenomen voor nog twee jaar. Het doorlopende contract met Hakansson werd opengebroken. De Deense jeugdinternational is tot 2005 aan Heerenveen verbonden.

Rafael Vieira, die sinds zijn komst eind 2000 niet aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen, is op proef in Griekenland. De Braziliaan heeft de gelegenheid gekregen om een contract bij OFI Kreta in de wacht te slepen.

Bij SC Heerenveen zelf werken drie proefspelers een stage af. Tero Pentillä, die transfervrij mag vertrekken bij Glasgow Rangers, traint al mee. De Fin (27) kwam in Schotland door blessures nauwelijks aan spelen toe. Komende week voegen twee Italianen zich bij de Friese spelersgroep. Giovanni Longobard (20) en Festu Massimo (18) zijn respectievelijk afkomstig van Bologna en Lazio Roma. 'De Italianen zijn jonge jongens die door de grote selecties bij hun club niet aan de bak komen en een goede opleiding zoeken', zei Foppe de Haan deze week in Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's