Hadouir en Castelen houden Nederlandse eer hoog op WK

Reacties

De strijd om de Wereldbeker voor Clubs begint woensdag met slechts twee Nederlanders. Anouar Hadouir (foto) bijt het spits af in Marokko.

Hadouir en Castelen houden Nederlandse eer hoog op WK

Zes dagen voor de aftrap van het toernooi om de Wereldbeker voor Clubs heeft de FIFA de officiële spelerslijsten van de zeven deelnemende clubs bekend gemaakt. Onder de 161 namen zijn er slechts twee Nederlands.

Anouar Hadouir, die in Nederland speelde voor Willem II, Roda JC en NAC Breda, komt op 10 december op de eerste speeldag in actie met Moghreb Athletic Tétouan. De club uit gastland Marokko strijdt met de Oceanië-vertegenwoordiger Auckland FC voor een plaats in de kwartfinale.

Voor Romeo Castelen begint het toernooi al in die fase. De 31-jarige aanvaller probeert op 13 december zich met Western Sydney Wanderers te scharen bij de laatste vier. Dan moet de winnaar van de Aziatische Champions League afrekenen met het Mexicaanse Cruz Azul.

Real Madrid en San Lorenzo, de Europese en Zuid-Amerikaanse kampioen, stromen pas in de halve finales in. Op 20 december is de Wereldbeker-finale in Marrakesh.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.