Haar mag met Jong AZ mee de Jupiler League in

Reacties

Trainer Martin Haar kan maandagavond met Jong AZ promoveren naar de Jupiler League. Omdat De Treffers (2-2 tegen Katwijk) en VVSB (3-1 nederlaag bij UNA) dit weekeinde hun wedstrijden in de Tweede Divisie niet wonnen is een zege van de Alkmaarse beloften op bezoek bij Jong Vitesse voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Haar mag met Jong AZ mee de Jupiler League in

De 64-jarige Haar, die samen met ex-prof Kenneth Goudmijn Jong AZ onder zijn hoede heeft, kreeg inmiddels van de KNVB te horen dat hij volgend seizoen in de Jupiler League als trainer/coach mag werken. Als assistent-trainer werkte hij samen met Willem van Hanegem, Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koemen en Dick Advocaat, maar het hoogste diploma heeft Haar nooit gehaald. Nu Jong AZ naar de Jupiler League promoveert, biedt de bestaande overgangsregeling uitkomst.

Haar: 'Als de trainer van de gepromoveerde club het benodigde diploma niet heeft, krijg je een jaar dispensatie. Ik heb het drie weken geleden zwart op wit gehad van de KNVB. Die schatte toen dus ook al in dat we kampioen zouden worden kennelijk… Mooi, ik ben er blij mee. Ik wil graag nog met die gasten blijven werken, ik denk dat ik met mijn ervaring iets toe kan voegen en ik voel me nog fit en jong.'

Jong AZ heeft 65 punten uit de gespeelde 27 duels gehaald. De ploeg van Haar en Goudmijn speelde vijf keer gelijk en verloor twee keer. De beloften van de Alkmaarse club liepen promotie naar de Jupiler League vorig seizoen op de laatste speeldag van de beloftencompetitie mis toen van Jong FC Utrecht werd verloren. Met de promotie van Jong AZ zullen er volgend seizoen vier beloftenploegen meedoen in de Jupiler League, waarin Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Utrecht al uitkomen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.