Haar: 'Ik doe mijn werk nooit met tegenzin, ook nu niet'

Reacties

Hij verwacht dat de klus van zéér korte duur is. Niet Marco van Basten of Alex Pastoor, maar Dennis Haar zit zondag op de bank als AZ thuis tegen medekoploper PEC Zwolle speelt. Hij is de derde hoofdtrainer van AZ binnen 72 uur.

Haar: 'Ik doe mijn werk nooit met tegenzin, ook nu niet'

'Ik ga er vanuit dat het nog maximaal twee dagen duurt', zegt de 37-jarige zoon van specialistentrainer Martin Haar. Vanaf maandag hoopt de clubleiding verder te gaan met een nieuwe oefenmeester. John van den Brom is de topkandidaat.

'Ik heb hier een contract en ik doe mijn werk nooit met tegenzin. Ook nu niet', vervolgt Haar. 'Anders zou er een wat vreemde situatie ontstaan. Ik begrijp dit wel. Aan de andere kant heb ik net het hoogste trainersdiploma op zak en dan verwacht je ook niet dat je op deze manier je officiële debuut maakt als hoofdcoach. En hoe je het wendt of keert; natuurlijk heeft dit impact op een groep. Ik heb nu niet het idee dat de aandacht puur op het voetbal ligt.'

Niet alleen Marco van Basten zal hem zondag bijstaan. Haar heeft niet zijn vader, maar Reinier Robbemond tijdelijk aan de technische staf toegevoegd. 'Reinier liep al stage bij mij bij toen ik de A1-junioren onder mijn hoede had. Ook bij de beloften hebben we geruime tijd samengewerkt. We weten wat we aan elkaar hebben.'

Of Haar tegen PEC kan beschikken over Guus Hupperts, is nog zeer twijfelachtig. De vleugelspeler heeft last van een hamstringblessure. Zaterdag wordt hij nog getest. Doelman Esteban, Steven Berghuis en Aron Jóhannsson zijn zeker niet van de partij vanwege blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.