Haar beoogde opvolger Van Wonderen bij FC Twente

Reacties

Martin Haar is de voornaamste kandidaat om de ervaren assistent-trainer te worden met wie hoofdcoach Alfred Schreuder zich wil omringen. Zijn eventuele komst zal een behoorlijke herschikking binnen de technische staf van FC Twente tot gevolg hebben.

Haar beoogde opvolger Van Wonderen bij FC Twente

Haar behoort sinds 2001 tot de technische staf van AZ, waar hij rechterhand was van onder anderen Co Adriaanse, Louis van Gaal en Dick Advocaat. Het afgelopen seizoen was hij in Alkmaar werkzaam als specialistentrainer.

Bij FC Twente moet de 63-jarige Zwollenaar opvolger worden van Kees van Wonderen, die recent zijn functie neerlegde omdat hij zich niet langer kon verenigen met de gang van zaken binnen de club. Het ligt in de planning dat Boudewijn Pahlplatz de andere assistent wordt van Schreuder.

Voor Michel Jansen, die contractueel nog één seizoen voor de boeg heeft in de technische staf van de eerste selectie, heeft FC Twente een functie-overschrijdende rol in gedachten. Jansen was twee seizoenen geleden hoofdtrainer van de club, toen Schreuder de cursus Coach Betaald Voetbal volgde, en fungeerde voordien in Enschede als hoofd opleiding en jeugdtrainer. Met die bagage ziet FC Twente in hem voor de komende jaren een cultuurbewaker op technisch vlak.

De toekomst van assistent Youri Mulder en keeperstrainer Theo Snelders is nog ongewis. De club heeft voor hen formeel ontslag aangevraagd, maar met beiden volgt nog een gesprek over een mogelijke toekomstige rol in de technische staf. FC Twente bereikte al wel een akkoord over contractverlenging met Bert Konterman, de trainer van de A-jeugd. De oud-international wil die functie komend seizoen combineren met het volgen van de cursus Coach Betaald Voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.