Haaland heeft met prachtige omhaal record Van Nistelrooij te pakken

Erling Haaland heeft zaterdagavond op wonderschone wijze een Engels doelpuntenrecord van Ruud van Nistelrooij en Mohamed Salah geëvenaard. De spits van Manchester City, terug van een liesblessure, maakte met een omhaal tegen Southampton (1-4 overwinning) zijn 44ste doelpunt van dit seizoen.

© Viaplay
Southampton
Southampton
1 - 4
Manchester City

Haaland moest door liesproblemen de EK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen tegen Spanje (3-0 nederlaag) en Georgië (1-1) laten schieten en miste ook de competitiewedstrijd van City tegen Liverpool (4-1 winst). Zaterdag kon hij weer meedoen en 'natuurlijk' scoorde Haaland weer.

De City-topscorer opende vlak voor rust de score, waarmee hij Kevin De Bruyne aan zijn honderdste Premier League-assist hielp, en maakte in de tweede helft met een omhaal de 0-3. Dat betekende zijn 44ste doelpunt van dit seizoen voor City, in alle competities. Daarmee staat hij nu op gelijke hoogte met Van Nistelrooij en Salah als meest scorende spelers voor een Premier League-club in één seizoen. Van Nistelrooij scoorde in 2002/03 44 keer voor Manchester United, Salah in 2017/18 voor Liverpool.

Kort na zijn tweede goal van de avond werd Haaland door Pep Guardiola naar de kant gehaald. De spits heeft echter nog wel even om Van Nistelrooij en Salah te passeren: City speelt in de Premier League nog negen wedstrijden, waarin het gaat proberen om Arsenal nog in te halen, en speelt in de Champions League nog minstens twee duels. In de kwartfinale is Bayern München de tegenstander. Der Rekordmeister is, net als Arsenal, gewaarschuwd: Haaland is helemaal terug.

de omhaal van erling haaland

Overwinning
Mede dankzij de dubbelslag van Haaland beleefde City een goede generale repetitie voor het eerste duel met Bayern, komende woensdag in het Etihad Stadium. Naast de Noor scoorden ook Jack Grealish (0-2) en Julian Álvarez (strafschop, 1-4) voor de kampioen; namens Southampton was Sekou Mara trefzeker. Bij City stond Nathan Aké tot tien minuten voor tijd binnen de lijnen.

City heeft nu weer vijf punten minder dan koploper Arsenal. The Gunners spelen zondag op Anfield tegen Liverpool.