Haaland dendert lijst met beste CL-spitsen binnen: 'Hij zal altijd blijven scoren'

Reacties

Erling Haaland is pas 23 jaar oud en speelde pas 31 wedstrijden in de Champions League. Toch staat hij nu al in de toptwintig van topscorers aller tijden van het toernooi.

Haaland dendert lijst met beste CL-spitsen binnen: 'Hij zal altijd blijven scoren'
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Haaland was woensdagavond twee keer trefzeker in Zwitserland en had daarmee een groot aandeel in de 1-3 overwinning van Manchester City op Young Boys. Het waren zijn eerste Europese doelpunten van dit seizoen, want in de eerste twee speelronden had de Noorse superspits niet gescoord. Dat was iets wat Haaland toch niet bekend voorkomt.

Vorig seizoen, in het jaar dat City de Champions League won, scoorde Haaland twaalf keer in elf duels. Eerder schoot hij ook bij Borussia Dortmund en Red Bull Salzburg al met scherp in het elitetoernooi. Na zijn dubbelslag van woensdag is Haaland de toptwintig binnengestormd als het gaat om topscorers aller tijden van de CL. Hij staat nu op 37 doelpunten in het miljardenbal.

Voor het record heeft Haaland overigens nog wel even te gaan: Mister Champions League Cristiano Ronaldo heeft liefst 103 doelpunten meer gemaakt. Maar Haaland kan nog wel even mee, natuurlijk.

Topscorers aller tijden in de UCL/ EC1:

1 Cristiano Ronaldo 140
2 Lionel Messi 129
3 Robert Lewandowski 92
4 Karim Benzema 90
5 Raúl 71
6 Ruud van Nistelrooij 56
7 Thomas Müller 53
8 Thierry Henry 50
9 Alfredo Di Stéfano 49
10 Andriy Shevchenko 48
- Zlatan Ibrahimovic 48
12 Eusébio 46
- Filippo Inzaghi 46
14 Mohamed Salah 44
- Didier Droga 44
16 Neymar 43
- Kylian Mbappé 42
18 Alessandro Del Piero 42
19 Sergio Agüero 41
20 Erling Haaland 37

Pep Guardiola gelooft best dat Haaland het record van Ronaldo kan gaan breken. 'Mensen zien hem graag falen, maar het spijt me: deze man zal zijn hele leven doelpunten blijven maken', zei de City-coach. 'Als hij de kansen krijgt, is hij een ongelooflijke dreiging.'

City is mede dankzij de dubbelslag van Haaland tegen Young Boys nu in zestien Champions League-duels op rij ongeslagen gebleven. Alleen Manchester United (tussen 2007 en 2009) zette als Engelse club ooit een langere reeks neer in het toernooi: de buurman van City bleef toen in 25 duels ongeslagen. Dat is een record. Ajax staat overigens (samen met Bayern München) tweede op die lijst, met een reeks van negentien duels zonder nederlaag tussen 1994 en 1996.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.