Haagse held Beugelsdijk kopt ADO naar eerste plaats

Reacties

ADO Den Haag is na drie duels koploper van de Eredivisie. De groen-gelen behielden op bezoek bij Excelsior hun foutloze status: 1-2.

Haagse held Beugelsdijk kopt ADO naar eerste plaats

Aangezien zowel ADO Den Haag als Excelsior het volle pond had behaald uit zijn eerste twee duels, stond in de Zuid-Hollandse derby de koppositie op het spel. Excelsior kende een uitstekende start, want verdediger Jurgen Mattheij kopte in de achtste minuut raak na een corner van specialist Ryan Koolwijk.

Beide ploegen gingen echter met een gelijke stand rusten, want Gervane Kastaneer maakte er in de 25ste minuut 1-1 van. Hij schoot laag binnen na goed doorzetten van José San Román, die Stanley Elbers aftroefde. Voor Kastaneer was het alweer zijn derde doelpunt van dit seizoen.

Na rust ontspon zich een vrij matig duel waarin geen van beide partijen in staat was langdurig het initiatief naar zich toe te trekken. Een winnaar kwam er wel, dankzij een goal van Tom Beugelsdijk in de 68ste minuut. De Haagse publiekslieveling kopte vallend raak na een door Edouard Duplan getrapte corner.

ADO gaat daardoor met negen punten uit drie duels aan kop van de Eredivisie. De Hagenaars kunnen nog achterhaald worden door Feyenoord en PSV, die in hun eerste twee duels ook geen fout maakten. Excelsior is met zes punten subtopper. Volgende week krijgt ADO visite van Heracles Almelo en steekt Excelsior de Maas over voor de Rotterdamse derby tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.