Haags onderonsje in De Kuip, Van Gaal in de verdediging

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Lex vertelde me dat dit een heel mooie club is en heeft veel zin om met mij te gaan spelen. En dat is voor mij wederzijds. Lex weet hoe het hier werkt. Voor adviezen en tips kan ik bij hem terecht, ook omdat we eenzelfde soort spelers zijn. Het is een prettig idee dat hij mij hier een beetje wegwijs kan maken.'
Jens Toornstra legt op de website van Feyenoord uit hoe hij tot de keuze voor de Rotterdammers is gekomen en kijkt uit naar de samenwerking met Lex Immers, met wie hij eerder al op het middenveld van ADO Den Haag speelde. In De Kuip worden de de twee opnieuw concurrenten.

Volgens de officiële documenten is het inmiddels allang bewezen dat Joseph Minala écht achttien jaar oud is, en niet al 42 zoals werd gesuggereerd. Toch blijft de verschijning van de Kameroense middenvelder de wenkbrauwen weer fronsen. Ook nu hij maandag is gepresenteerd als speler van Bari, dat hem huurt van Lazio, wekt hij toch niet bepaald de jeugdige indruk van een tiener. Zou het rugnummer 42 bij Bari al zijn vergeven?

Bari presenteert de nieuwe aanwinst Joseph Minala vol trots op de clubwebsite.

'Ik heb uitgelegd dat we meer creativiteit nodig hadden op het middenveld. In mijn ogen kon Januzaj daarvoor zorgen. En het is ook niet normaal dat je als club vier geblesseerde spelers hebt op het middenveld. Daarom heb ik Adnan gevraagd er te spelen, ook al zag je dat hij het er moelijk mee had. Maar als trainer stel je alles in het teken van de overwinning.'
• Louis van Gaal
ondervindt inmiddels aan den lijve hoe het is om in slechte tijden manager van Manchester United te zijn. Na afloop van de 1-1 tegen Sunderland moest de voormalige Oranje-bondscoach in de verdediging. De Engelse pers vroeg zich af waarom een aanvallend ingestelde speler als Adnan Januzaj als controleur op het middenveld werd gebruikt.

• Adnan Januzaj maakte vorig seizoen juist veel indruk als aanvallende middenvelder van The Red Devils, waardoor hij inmiddels is gebombardeerd tot de gedoodverfde opvolger van clubicoon Ryan Giggs. Januzaj is er ook de reden van dat Nani inmiddels is teruggekeerd naar zijn oude club Sporting Lissabon. In onderstaande video is te zien, dat het ook op het vertrouwde nest allemaal nog niet even soepel loopt.

Paus Franciscus – naast kerkelijk leider een erkend voetballiefhebber - had in april 2013 het idee, en dat komt nu daadwerkelijk ook tot uitvoering. Om de pauselijke boodschap van vrede uit te dragen staan er op maandag 1 september in Rome spelers van verschillende religies in het veld. Onder anderen Lionel Messi, Gianluca Buffon, Francesco Totti, Mesut Özil en Lukas Podolski hebben hun medewerking toegezegd.

'Het feit dat zoveel sterren meedoen kan helpen het profvoetbal de vrede te laten steunen', zei Javier Zanetti, Argentijns oud-international en landgenoot van de paus. 'Hoewel de wedstrijd geld inzamelt voor het goede doel, is het belangrijkst dat we de boodschap van vrede van de paus hiermee uitdragen.'

'Ik ben een idealist, maar dat is niet altijd makkelijk in deze wereld met grote ego's. Suriname heeft veel talent en mogelijkheden. Maar er moet ook geld verdiend worden zodat we daarmee de dingen kunnen doen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling.'
Aan het woord is Clarence Seedorf, die maandag door de Surinaamse president Desi Bouterse de hoogste burgeronderscheiding van Suriname ontving. De oud-international kreeg het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster om gehangen. Die eer kwam hem toe dankzij zijn sociale projecten in Suriname en de rest van de wereld.

'Die vijfde titel komt er zeker.'
• Voormalig Ajax-aanvoerder Siem de Jong nam zondag na de verloren topper tegen PSV afscheid bij Ajax. Ondanks het verlies ziet de naar Newcastle United overgestapte middenvelder annex aanvaller Ajax opnieuw kampioen worden, zo vertelde hij bij zijn afscheidsspeech.

'Ik ben geen veel scorende spits zoals Allbäck was.'
• De Zweedse SC Heerenveen-debutant Sam Larsson scoorde in het thuisduel met Excelsior (2-0 zege) direct, maar tempert de verwachtingen. (sc-heerenveen.nl)

'Eriksen moet je vrijuit laten spelen'
Mauricio Pochettino, de manager van Tottenham Hotspur, over de sterke start van zijn elftal en uitblinker Christian Eriksen.

'Natuurlijk ben ik blij met mijn debuut. Ik ben trots om tijdens mijn debuut te scoren.'
Munir El Haddadi wordt gezien als de nieuwe groeibriljant van Barcelona. De Marokkaan is blij gescoord te hebben bij de eerste competitiewedstrijd tegen Elche (3-0), zo vertelde hij direct na afloop.

'Hij was zeer aanwezig. Iedereen heeft maar weer eens gezien wat een goede voetballer hij is.'
• HSV-trainer Mirko Slomka is enthousiast over het spel van Rafael van der Vaart, die zaterdag met 0-0 gelijkspeelde bij 1. FC Köln. (Hamburger Morgenpost)

Haags onderonsje in De Kuip, Van Gaal in de verdediging
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.